Rólunk

Tolna megye székhelyétől, Szekszárdtól nem messze található Várdombon, a Sárköz szomszédságában a „Körtefa Vendégház”.

Sokat gondolkodtunk, hogy milyen nevet adjunk vendégházunknak. Olyan nevet kerestünk, ami nem csak nekünk, hanem a vendégeink számára is jelképezi a vidéki létet, a családot, az összetartozást, a szabadságot, a friss levegőt, a természet közelségét.

A vendégház udvarán áll egy több mint 100 éves körtefa. A fa tövében ülve eszegetni az ágakról leszakított körtét, visszaidézi számunkra a felhőtlen gyermekkort. Vagy épp elnyújtózkodni a körtefa által adott árnyékban, kémlelni az eget, s nézni, hogyan kúsznak a mindenféle formát alkotó felhők. De akár leülhetünk egy finom kávét kortyolgatva a délutáni szieszta idején, vagy este egy pohár bor kíséretében hallgathatjuk a tücskök ciripelését, vagy épp begyújthatjuk a kemencét, és megsüthetjük esti ínycsiklandozó vacsoránkat, a másnap reggelihez szánt kenyerünket. Csupa olyan dolog, ami a nagyvárosi létben szinte megvalósíthatatlan feladat. Mi ezeket az érzéseket igyekszünk megteremteni saját magunknak, s természetesen vendégeink számára. Itt otthon érezheted magad!

Ezek a saját meghitt élmények segítettek megtalálni a megfelelő nevet Vendégházunknak! Olyan, mint egy kis ékszerdoboz, kívülről csalogató, belülről marasztaló. A táj nem csak nekünk, hanem a vendégeink visszajelzései szerint is egyszerűen mesés.

Olyan családokat és baráti társaságokat várunk, akik vágynak a vidéki élet nyugalmára, akik számára fontos a minőségi idő eltöltése egy nyugodt, meghitt, bensőséges helyen. Figyelve az egyéni igényekre is, rengeteg könyv, társasjáték, valamint egy biliárdasztal várja a kikapcsolódásra vágyókat, hogy az ittlét kicsiknek és nagyoknak egyaránt élmény legyen.

A ház sajnos igen romos állapotban került hozzánk, de sok-sok munka árán sikerült gyönyörűvé varázsolnunk. Igyekeztünk minél nagyobb tereket kialakítani. A kandalló melletti kanapén pedig igazán hangulatos az esti borozgatás. A fa ropogása, a tűz melege meghitt, romantikus hangulatot varázsol.

A konyha teljesen felszerelt (villanytűzhely, sütő, hűtő, mikró, vízforraló, kenyérpirító, darálós kávéfőző), az étkező pedig 14 fő kényelmes étkezését biztosítja. A szobákat is úgy alakítottuk ki, hogy minden a kényelemről, a nyugalomról szóljon.

A földszinten található egy nagy nappali – egy hatalmas közösségi tér —, ahol projektor és hangfalak biztosítják a szórakozás, beszélgetés lehetőségét. Innen nyílik egy 25 főt befogadó pince, ami borkóstolók, előadások, csapatépítő tréningek megrendezésére maximálisan alkalmas.

Itt, a földszinten egy 4 fős családi szoba, valamint fürdőszoba is várja az ide látogató vendégeket.

Az emeleten is található egy közösségi tér TV-vel és 2 fő alvására átalakítható kanapéval, valamint három kétágyas szoba. Két szoba pótágyazható 1-1 pótággyal, igény szerint babaágyat és etetőszéket is biztosítunk. A felső szinten egy fürdőkádas és egy zuhanyzós fürdőszoba található.

Az udvaron padok, asztalok, lámpások, gyönyörű növényzet, pihenésre, aktív kikapcsolódásra (nyáron ping-pong asztal, focikapu, tollas), edzésre alkalmas terület adja meg a természetet kedvelő vendégeink számára a szabadság ízét, élményét.

Az udvar fedett részén kemence várja a sütést-főzést bevállaló vendégeinket. Felár ellenében grillezési és bográcsozási lehetőség is van. Amit biztosítunk: bogrács, gázégő, grillállvány, tárcsa, igény szerint gázpalack.

Tavasztól őszig a fák, a bokrok, a növények ezer színben pompáznak. Ilyenkor igazán jó érzés leülni egy padra egy csésze kávéval, vagy egy pohár borral és gyönyörködni az elénk táruló látványban. Akár olvasáshoz, beszélgetéshez, elmélkedéshez vagy beszélgetéshez is van lehetőség picit elvonulni a többiektől.

Ha szeretnél elvonulni a városi zajos, zsúfolt forgatagból, és szeretteiddel egy nyugodt, csendes, tiszta levegőjű vidéki pihenésre vágysz, akkor keress bennünket a megadott elérhetőségeinken.

Szeretettel várunk, bízunk benne, hogy hamarosan a vendégeink között köszönthetünk Téged is!